Καθαρισμός καμινάδας τζακιού

 

       Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού  σε Όλη την Αττική, από την W-H SOLAR LAB

 

 

Καθαρισμός καμινάδας τζακιού w.h solar lab 

 

 

Καθαρισμός Τζακιών

 

 

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιστρέψει σε άλλες μεθόδους θέρμανσης και διαλέγουν τη ζεστασιά και την ομορφιά του τζακιού. Έχετε σκεφτεί όμως ότι ακόμα και το τζάκι θέλει συντήρηση και μάλιστα κάθε χρόνο; Ο καθαρισμός τζακιού πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Η συντήρηση αυτή είναι ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού που θέτει και θέμα ασφάλειας πέραν της καλής και ομαλής λειτουργίας των τζακιών. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες καθαριστές τζακιών της W-H Solar Lab επισημαίνουν  ότι οι κίνδυνοι από την παραμέληση της διαδικασίας αυτής είναι πολλοί- ακόμη και η πρόκληση φωτιάς στο σπίτι.

 

Το τζάκι αποτελούσε ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης για πάρα πολλά χρόνια. Στη σύγχρονη εποχή των συστημάτων θέρμανσης με καυστήρες πετρελαίου, φυσικού αερίου ή της θέρμανσης πλέον από κλιματιστικά ( που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν μόνο το καλοκαίρι αλλά τελευταία κερδίζουν “έδαφος” στην θέρμανση) τα τζάκια αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού που προσδίδουν άλλη αισθητική όψη και παράλληλα χρησιμοποιούνται με μικρότερη συχνότητα. Παρόλα αυτά η συντήρηση τους δεν έπαψε να υφίσταται σαν αναγκαία εργασία για την ασφαλή και σωστή λειτουργία τους. Παλαιότερα, ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού γινόταν με ελεγχόμενη φωτιά στην καμινάδα -εργασία που ξεπεράστηκε λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και φυσικά είναι επικίνδυνη στις περιπτώσεις πολυκατοικιών ή πυκνοκατοικημένων περιοχών. Ακόμα η κατασκευή των καμινάδων έχει γίνει περισσότερο περίπλοκη λόγω της έλλειψης χώρου στις πολυκατοικίες και στις μεζονέτες. Είναι στενότερες και έχουν δυσκολότερη πρόσβαση. Τα υλικά κατασκευής δεν αντέχουν όμως σε ελεγχόμενη φωτιά και οι προηγούμενες μέθοδοι δεν ενδείκνυται. Για το λόγο αυτό ο καθαρισμός τζακιών πλέον γίνεται μόνο με ειδικές βούρτσες και σκούπες από το εσωτερικό του σπιτιού.

 

Αιτίες που μας οδηγούν στον καθαρισμό καμινάδας τζακιού

 

Ας δούμε όμως ποιες οι αιτίες που κρίνεται τελικά απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός καμινάδας τζακιού. Το συχνό ψήσιμο στο τζάκι είναι μια από τις κύριες αιτίες δημιουργίας λιπαρών και εύφλεκτων αποθέσεων στα τοιχώματα της καμινάδας στις οποίες συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα καπνιά. Η απομάκρυνση της καπνιάς αυτής βοηθάει στον καλύτερο αερισμό της καμινάδας και την ομαλότερη διέξοδο του καπνού. Επίσης, η καύση ακατάλληλων ξύλων όπως χλωρά ξύλα, κωνοφόρα δέντρα, ξύλα από λεύκες καθώς και τελάρα ή παλέτες παράγει μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και εμφανίζεται γρηγορότερα κρεόζωτο (πίσσα) στην καμινάδα. Η σιγανή και χαμηλή καύση του τζακιού, όταν δηλαδή σιγοκαίει, παράγει περισσότερο καπνό και πιο κρύα καυσαέρια με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ελκυσμός ( ανοδικό ρεύμα ) στη καμινάδα και ο καπνός να κολλάει στα τοιχώματα αντί να βγει από την έξοδο της καμινάδας τζακιού. Τα κατασκευαστικά λάθη παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο στην συσσώρευση κρεόζωτο στην καμινάδα. Επιπλέον, η απουσία μόνωσης κάνει τα καυσαέρια να κρυώνουν γρηγορότερα και να ανεβαίνουν αργά κολλώντας στα τοιχώματα. Τέλος η ύπαρξη γωνιών και ανωμαλιών στην διαδρομή της καμινάδας εμποδίζει την ροή του καπνού και συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα κρεόζωτο στα σημεία αυτά.

 

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται καθαρισμός καμινάδας τζακιού;

 

 

 Είναι φανερό ότι ο καθαρισμός τζακιού και συγκεκριμένα ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να μας γλιτώσει από πολύ δυσάρεστα γεγονότα. Η αποφυγή μεγάλων και επικίνδυνων ζητημάτων μέχρι και η επίλυση μικροπροβλημάτων όπως ότι “καπνίζει” το τζάκι στο εσωτερικό του σπιτιού δείχνουν την μεγάλη σημασία αυτής της παραμελημένης εργασίας από πολλούς ιδιοκτήτες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για την συχνότητα καθαρισμού της καμινάδας σας. Μπορεί να ποικίλει από μια φορά το εξάμηνο, μέχρι και κάθε δέκα χρόνια αυτό εξαρτάται από ένα πλήθος συντελεστών. Είναι λογικό να μην χρειάζονται όλα τα τζάκια στην ίδια βάση καθαρισμό αλλά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

 

 

   Τα συνεργεία που συνεργάζονται στην W-H Solar Lab διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιτυγχάνουν εγγυημένο αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

  

   Γιατί θα πρέπει να καθαρίζουμε τη καμινάδα τζακιού;

 

Όπως είπαμε ο καθαρισμός της καμινάδας τζακιού είναι απαραίτητος τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Κάποιες συνήθειες μας όμως μπορεί να κάνουν το τακτικό καθαρισμό του τζακιού ακόμα πιο επιτακτικό.

 

  1. Αν ψήνουμε συχνά στο τζάκι. Αυτή μας η συνήθεια όσο ωραία και αν είναι συμβάλλει στη δημιουργία λιπαρών και εύφλεκτων ουσιών που κατακάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορη η συσσώρευση της καπνιάς. Αν απομακρύνουμε αυτή τη καπνιά θα βοηθήσουμε στον πιο αποτελεσματικό αερισμό της καμινάδας μας και έτσι θα φεύγει ο καπνός πιο εύκολα.

  2. Αν καίμε ακατάλληλα ξύλα όπως είναι τα κωνοφόρα δέντρα, ξύλα από λεύκες, κωνοφόρα δέντρα κτλ. Τα ακατάλληλα ξύλα δημιουργούν μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και έτσι δημιουργείται γρηγορότερα κρεόζωτο (πίσσα) στην καμινάδα.

  3. Αν κάνουμε χαμηλή και σιγανή καύση στο τζάκι μας. Τότε περισσότερος καπνός παράγεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κρύων καυσαερίων. Σαν αντίκτυπος αυτού είναι να μειώνεται το ανοδικό ρεύμα και ο καπνός να προσκολλάται στα τοιχώματα της καμινάδας αντί να φεύγει από την έξοδο. 

 

 Δείτε την Προσφορά

 

    Ισχύει για όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής

 

 Εξαιρούνται οι περιοχές: Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Βάρη, Βάρκιζα, Διόνυσος, Κορωπί, Κρυονέρι, Μαγούλα, Παιανία, Πέραμα, Πικέρμι, Σπάτα, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Λούτσα, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Σαλαμίνα, Ωρωπός (Δυνατότητα με έξτρα χρέωση κατόπιν συνεννόησης με την W.H Solar Lab)

H εταιρεία μας αναλαμβάνει με υπευθυνότητα έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό καμινάδας τζακιού χωρίς να λερωθεί ο χώρος σας και χωρίς τη χρήση χημικών με ειδικό εξοπλισμό και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Αφού σφραγιστεί με νάιλον ή ειδκό αφρολεξ η εστία ώστε να μην λερωθεί τίποτα στο χώρο σας ακολουθεί ο καθαρισμός όπου πραγματοποιείται με ειδική βούρτσα-ντίζα και ευλύγιστες ράβδους που διανύουν όλο το μήκος της καμινάδας από κάτω προς τα πάνω χωρίς την χρήση χημικών.

Η μέθοδος καθαρισμού που χρησιμοποιούμε δίνει άριστα αποτελέσματα και η καμινάδα σας καθαρίζει σε όλο της το μήκος. Ο καθαρισμός της καμινάδας του τζακιού πρέπει να πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο ώστε να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές μαύρισμα των τοίχων αλλά και πιθανή ανάφλεξη της καπνιάς που πιάνει στα τοιχώματα της καμινάδας.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! ΚΑΈΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 216-070 7911 Ή ΣΤΟ 6943595544

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Τηλέφωνο: 216 0707911 Email : info@wh-solar.gr