Ηλιακός Θερμοσίφωνας (Μόνωση Σωληνώσεων - Προστασία Από καιρικές συνθήκες)

   Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας στα σύγχρονα νοικοκυριά αποτελεί αναμφίβολά μια από τις πιο σημαντικές μορφές επένδυσης και εξοικονόμησης χρημάτων από την μειωμένη έως και μηδενική σε κάποιες περιπτώσεις κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εμάς και την οικογένεια μας.

 

 W-H Solar Lab Φεβρουάριος 2023 - Ηλιακός Θερμοσίφωνας (Συντήρηση-Προστασία κλειστού κυκλώματος από το κρύο)

 

   Όπως κάθε συσκευή που έχει κατασκευαστεί στον σύγχρονο κόσμο μας με σκοπό να κάνει την καθημερινότητα μας ουσιαστικά πιο εύκολη έτσι και ο ηλιακός θερμοσίφωνας, με σκοπό να μας εξασφαλίζει καθημερινά και μακροχρόνια σε αφθονία αυτό που μας υπόσχεται δηλαδή ζεστό νερό χρήσης χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα και με ασφάλεια, χρειάζεται την τακτική του συντήρηση.

 

   Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της συντήρησης είναι η σωστή και επαρκής μόνωση των σωληνώσεων ζεστού και κρύου νερού χρήσης με σκοπό την ελαχιστοποίηση των απωλειών στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο.

 

   Η μόνωση των σωληνώσεων του ηλιακού θερμοσίφωνα, δεδομένου ότι βρίσκονται εκτεθειμένες σε εξωτερικό χώρο και στις καιρικές συνθήκες χειμώνα-καλοκαίρι,  πρέπει απαραίτητα να φέρουν αντηλιακή προστασία με δείκτη UV και πιστοποίηση ISO με σκοπό να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ζεστό νερό το οποίο παράγει ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας για να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες.

 

   Ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η μόνωση της παροχής νερού του ηλιακού θερμοσίφωνα.  

  

   Επιπλέον φροντίζοντας για την σωστή μόνωση των σωληνώσεων αποφεύγεται ουσιαστικά και η φθορά η οποία δημιουργείται από την ηλιακή ακτινοβολία στις σωληνώσεις οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πλαστικές, είτε τουμπόραμα είτε πολυστρωματική αλουμινίου, και μακροχρόνια καίγονται και πολυμερίζονται από τον ήλιο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχισμές (οι λεγόμενες ραγάδες) και συνεπώς οι σωλήνες μας είτε θα τρυπήσουν είτε θα σπάσουν.

  

   Συνεπώς βάση όλων των παραπάνω συμπεραίνουμε πως η σωστή μόνωση στις σωληνώσεις του ηλιακού μας θερμοσίφωνα είναι άκρως σημαντική τόσο για την μακροζωία των σωληνώσεων του ζεστού και κρύου νερού χρήσης όσο και για την επάρκεια σε ζεστό νερό ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που η ζήτηση του είναι ιδιαίτερα αυξημένη.    

 

 Είναι σημαντικό πάντα να απευθύνεστε σε πιστοποιημένους και αδειούχους εγκαταστάτες για όλες τις εργασίες ενός ηλιακού θερμοσίφωνα γιατί αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή επένδυσης ως προς την αποδέσμευση σας από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εσάς και την οικογένεια σας μακροχρόνια.

 

Στην W-H Solar Lab όλοι οι τεχνικοί μας είναι πιστοποιημένοι με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο και είναι σε θέση να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα άμεσα, οικονομικά και με πλήρη επαγγελματισμό καθώς όλες οι υπηρεσίες μας συνοδεύονται πάντα από φύλλο ελέγχου και πρωτόκολλο επιθεώρησης και συντήρησης με σκοπό την δική σας διασφάλιση.   

 

W-H Solar Lab Φεβρουάριος 2023 - Ηλιακός Θερμοσίφωνας (Συντήρηση-Προστασία κλειστού κυκλώματος από το κρύο)

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! ΚΑΈΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 216-070 7911 Ή ΣΤΟ 6943595544 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Τηλέφωνο: 216 0707911 Email : info@wh-solar.gr