Θέρμανση δάπέδου

 

Θέρμανση Δαπέδου - Γενικά 

 

 θέρμανση δαπέδου w.h solar lab

 

Η θέρμανση δαπέδου είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος κεντρικής θέρμανσης χώρου.

 

   Για την υλοποίηση της, εγκαθίσταται δίκτυο σωληνώσεων μεταφοράς θερμαντικού μέσου στο εσωτερικό των πατωμάτων των προς θέρμανση χώρων.

 

   Αυτό το δίκτυο σωληνώσεων τοποθετείται σε σπειροειδές σχήμα χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο, που ονομάζεται μορφόπλακα, το οποίο διαθέτει κενά, τέτοια ώστε να μπορεί να γίνει τοποθέτηση των σωληνώσεων σε συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

 

   Αυτή η απόσταση υπολογίζεται βάσει της απαιτούμενης θέρμανσης για το συγκεκριμένο χώρο.

 

   Στη συνέχεια, τοποθετείται ένα επιπλέον επίπεδο, πάνω από τη μορφόπλακα, με συγκεκριμένο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, ούτως ώστε να μπορεί η θερμότητα να το διαπερνά επαρκώς και παράλληλα να έχει πολύ υψηλή αντοχή σε τάσεις θλίψης, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο να σηκώσει το βάρος των ατόμων και των συσκευών, που θα εγκατασταθούν πάνω σε αυτό.

 

   Το τελικό δάπεδο μπορεί να είναι πλακάκι, μάρμαρο, ξύλινο κολλητό, και, γενικά, οτιδήποτε εκτός από "καρφωτό" ξύλινο δάπεδο.

 

   Με αυτό τον τρόπο μετατρέπουμε ολόκληρη την επιφάνεια του πατώματος σε ένα τεράστιο θερμαντικό σώμα. Η όλη εγκατάσταση μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα ή με θερμαντικό μέσο από οποιαδήποτε πηγή (ορυκτά καύσιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή και συνδυασμό τους).

 

 

θέρμανση δαπέδου w.h solar lab

 

 

Ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης - δροσισμού

 

    Η θέρμανση και ο δροσισμός δαπέδου, με δίκτυο σωληνώσεων, είναι μια ολοκληρωμένη λύση που χρησιμοποιεί κοινή εγκατάσταση και σαφώς περιορίζει την ανάγκη δύο εντελώς ανεξάρτητων συστημάτων, ένα για θέρμανση και ένα για δροσισμό.

 

   Για την δυνατότητα του δροσισμού πρέπει να έχει ληφθεί μέριμνα στην αρχική εγκατάσταση, για τοποθέτηση τερματικών μονάδων νερού στο χώρο, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν στην αφύγρανση του κατά τη λειτουργία του δαπεδοδροσισμού, καθώς και των σωλήνων προσαγωγής και επιστροφής κρύου νερού για την τροφοδοσία του και του σχετικού συστήματος αυτονομίας.

 

 Ποιότητα κλίματος = Ποιότητα ζωής

 

    Η ιδιαιτερότητα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης (ή δροσισμού) που της προσδίδει τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα της, είναι ότι το δάπεδο ακτινοβολεί θερμότητα, λειτουργώντας σαν σώμα.

 

   Η επιφάνεια όλου του δαπέδου του κτηρίου μας σε σύγκριση με την επιφάνεια που θα είχαμε, αν χρησιμοποιούσαμε θερμαντικά σώματα, είναι σημαντικά μεγαλύτερη κι έτσι οι σωλήνες του συστήματος κατανέμουν τη θερμότητα όπου χρειάζεται, με την πυκνή ή αραιότερη διάστρωση, και οι αντισταθμίσεις διατηρούν σταθερή την θερμοκρασία σε κάθε χώρο, προσφέροντας έτσι μια πλούσια και ποιοτική θέρμανση.

 

 Είμαστε σίγουροι και το αποδεικνύουμε!

 

   Σαφώς και εφόσον πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία σφραγίζεται, στην ουσία, μέσα στο πάτωμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη γίνουν λάθη, κατά τη διαδικασία της κατασκευής.

 

   Ένα λάθος ή μια αμέλεια, εκ μέρους του μηχανικού που έκανε τη μελέτη ή του τεχνικού που έκανε την εγκατάσταση θα κόστιζαν πάρα πολύ σε χρόνο και χρήμα.

 

   Η εταιρεία μας διαθέτει πλήρως εξειδικευμένα συνεργεία με άρτια εκπαιδευμένους εγκαταστάτες υδραυλικούς και σας εγγυάται την άψογη λειτουργία των εγκαταστάσεών της με έγγραφη εγγύηση 10 χρόνων!

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια περαιτέρω ενημέρωση ή και για να πάρετε την δικιά σας ΠΡΟΣΦΟΡΑ στα τηλέφωνα : 216-0707911 - 6943595544

Τηλέφωνο: 216 0707911 Email : info@wh-solar.gr