Ηλιακός Θερμοσίφωνας : Παλιός και ασυντήρητος? Τι αξίζει συντήρηση ή αντικατάσταση?

ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ?

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

 

 W-H Solar Lab Ηλιακός Θερμοσίφωνας : Παλιός και ασυντήρητος? Τι αξίζει συντήρηση ή αντικατάσταση?

 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΟΥ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ?

 

   Είναι γεγονός  πως πολλοί άνθρωποι μέχρι σήμερα αμελούσαν ή ακόμη και αγνοούσαν το γεγονός ότι όπως κάθε συσκευή, από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη (πχ από μια μηχανή καφέ μέχρι αυτοκίνητο - σκάφος κτλ.) έτσι και ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται την τακτική του συντήρηση για την εύρυθμη και καλή λειτουργεία και απόδοση του.

 

   Στις μέρες μας όλο και περισσότερο ιδιοκτήτες ηλιακών θερμοσιφώνων τείνουν να γίνονται πιο επιμελής στο συγκεκριμένο ζήτημα, πράγμα στο οποίο έχει συντελέσει σίγουρα η μετάδοση της πληροφορίας χάρη στο διαδίκτυο και το γεγονός ότι η παλιές γενιές ηλιακών, των δεκαετιών του 1990-2000, έχοντας ήδη γράψει αρκετά χρόνια λειτουργείας και σε συνδυασμό με την αμέλεια συντήρησης τους  όλα αυτά τα χρόνια φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος της ζωής τους, παρουσιάζοντας διάφορα προβλήματα όπως μικροδιαρροές ( άλλες φορές επισκευάσημες άλλες όχι) – πτώση απόδοσης στην παραγωγή ζεστού νερού με τον ήλιο και άλλα.

 

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που καλείς τον τεχνικό σπίτι σου για να δεις τι συμβαίνει με τον ηλιακό θερμοσίφωνα και έχει χάσει την απόδοση του, και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τα εξής διλλήματα: 

1)      Να πληρώσεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για να τον επαναφέρεις (όσο αυτό είναι εφικτό) σε μια καλή κατάσταση.

2)      Να επενδύσεις αυτό το ποσό επισκευής και συντήρησης σε έναν καινούριο ηλιακό.

 

W-H Solar Lab Ηλιακός Θερμοσίφωνας : Παλιός και ασυντήρητος? Τι αξίζει συντήρηση ή αντικατάσταση? 

 

   Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. 

 

   Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν της επισκευής – συντήρησης, πάντοτε λαμβάνεις υπόψη σου, ότι όταν πας ένα ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος δεν πρόσεχε ποτέ τον οργανισμό του και δεν έκανε ποτέ τσεκ-απ, στον γιατρό, δεν περιμένεις από τον γιατρό να σου δώσει εγγύηση ότι θα τον κάνει ξανά νεογέννητο μωρό χωρίς προβλήματα. Θα κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί με τα μέσα που διαθέτει. 

 

 W-H Solar Lab Ηλιακός Θερμοσίφωνας : Παλιός και ασυντήρητος? Τι αξίζει συντήρηση ή αντικατάσταση?

 

   Αυτό ακριβώς θα κληθεί να κάνει λοιπόν και ο τεχνικός για τον ηλικιωμένο και ασυντήρητο μη λειτουργικό ηλιακό θερμοσίφωνα. Με μερικές φορές αμφίβολά αποτελέσματα όπως είναι φυσιολογικό.

 

   Το να έχεις έναν παλιό και ασυντήρητο ηλιακό θερμοσίφωνα,  είναι κακή ιδέα διότι με τα χρόνια μαζεύει πολλά άλατα, σκουριές και άλλες ουσίες που αναπόφευκτα αναμειγνύονται  με το νερό και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα καταλήγεις να χρησιμοποιείς νερό με όλο και αυξημένη περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ουσίες, το οποίο αν συμβαίνει για πολύ καιρό μπορεί να αποδειχθεί πολύ κακό για την υγεία σου. Σε έναν παλιό ηλιακό θερμοσίφωνα που δεν έχει συντηρηθεί ποτέ υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη η πιθανότητα παρουσίας μικροοργανισμών και βακτηρίων.

 

   Στην περίπτωση που έχεις αποφασίσει να δώσεις μια τελευταία ευκαιρία στον ηλιακό σου πρέπει πάντοτε να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως μπορεί αυτά τα χρήματα που θα δαπανήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις να πάνε και χαμένα γιατί όπως είπαμε και νωρίτερα κανείς δεν μπορεί να κάνει θαύματα.

 

   Ερχόμαστε τώρα και στην δεύτερη περίπτωση, όπου είναι και η πιο ανώδυνη από άποψη ανάληψης του ρίσκου να χάσεις χρήματα, αλλά εδώ καλείσαι να πληρώσεις ένα αξιοσέβαστο ποσό το οποίο δεν είχες συμπεριλάβει καθόλου στον προϋπολογισμό σου.

 

  Καλείσαι  λοιπόν να μπεις στην διαδικασία έρευνας – αγοράς και αντικατάστασης του παλιού σου ηλιακού θερμοσίφωνα με ένα καινούριο. Έρχεσαι λοιπόν αντιμέτωπος με το εξής ερώτημα : Φθηνό ή ακριβό Ηλιακό Θερμοσίφωνα? Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις στο σχετικό μας άρθρο εδώ: Ηλιακός Θερμοσίφωνας - Ο πιο πλήρης και ενημερωτικός οδηγός για την ορθή επιλογή αγοράς του - εγκατάστασης του και συντήρησης.

 

 W-H Solar Lab Ηλιακός Θερμοσίφωνας : Παλιός και ασυντήρητος? Τι αξίζει συντήρηση ή αντικατάσταση?

 

   Σε αυτή την φάση είναι σημαντικό να επιλέξεις πιστοποιημένο και αδειούχο εγκαταστάτη για να σε καθοδηγήσει και να σε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια για το ποιόν ηλιακό θερμοσίφωνα να επιλέξεις καθώς αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή επένδυσης ως προς την αποδέσμευση από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μακροχρόνια.

    Είναι σημαντικό πάντα να απευθύνεσται σε  πιστοποιημένους και αδειούχους εγκαταστάτες για όλες τις εργασίες ενός ηλιακού θερμοσίφωνα γιατί αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή επένδυσης ως προς την αποδέσμευση σας από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εσάς και την οικογένεια σας μακροχρόνια.

 

Στην W-H Solar Lab όλοι οι τεχνικοί μας είναι πιστοποιημένοι με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο και είναι σε θέση να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα άμεσα, οικονομικά και με πλήρη επαγγελματισμό καθώς όλες οι υπηρεσίες μας συνοδεύονται πάντα από φύλλο ελέγχου και πρωτόκολλο επιθεώρησης και συντήρησης με σκοπό την δική σας διασφάλιση. 

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα καλύματα ηλιακών PANEL 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! ΚΑΈΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 216-070 7911 Ή ΣΤΟ 6943595544 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

 

Ηλιακος Θερμοσίφνας10 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά του (Οδηγός Αγοράς) W-H Solar Lab

Τηλέφωνο: 216 0707911 Email : info@wh-solar.gr